nlbe

3 TIPS VOOR HET INRICHTEN VAN EEN GROTE WOONKAMER

Het inrichten van een grote woonkamer kan een behoorlijke uitdaging zijn. Vaak worden er tips gedeeld over het inrichten van een kleine woonkamer, maar een grote woonkamer is vaak nog lastiger om goed in te richten. Iedere ruimte, groot of klein heeft zijn eigen voor-en nadelen. Vind jij het lastig om jouw grote woonkamer knus en gezellig te maken? Dan geven we jou 3 handige interieurtips!

Maak grote gebaren
In een grote woonkamer mag je grote gebaren maken. Te kleine meubels vallen namelijk helemaal in het niet en komen niet tot hun recht. Zorg daarom dat je kiest voor een mooie grote statement hoekbank en maak er een eilandje van met een vloerkleed. Dit doorbreekt onmiddellijk de grote ruimte. Zet de voorpoten van de hoekbank op het vloerkleed om ervoor te zorgen dat het één geheel wordt. Durf de hoekbank ook vrij in de ruimte te zetten en verspreid meubels niet teveel langs de muren. Hierdoor creëer je juist gezellige hoekjes met ieder een eigen functie.

Denk ook aan een groot kunstwerk aan de muur en zuilen met daarop potten met een mooie grote plant. Vergeet niet om grote kasten te plaatsen die de ruimte al snel knusser en gezelliger maken. Plaats ook een grote eettafel in de ruimte met daaronder een vloerkleed. Zorg er dan wel voor dat alle eetkamerstoelen in zijn geheel op het kleed staan.

Ga voor luchtigheid en eenheid
Of je nu groot of klein woont, zorg voor luchtigheid en eenheid door meubels te kiezen waar je onderdoor kunt kijken. Dit schept optisch ruimte en geeft een groot woonoppervlak een moderne en opgeruimde uitstraling. Ook is het belangrijk om eenheid te creëren in je interieur. Laat kleuren en patronen terugkomen om een mooie overloop te behouden en zorg voor een goede afwisseling in woonaccessoires qua materiaal. Dit zal het interieur net dat beetje extra geven.

Roomdividers
In een grote ruimte is het gemakkelijk om verschillende kamers te maken in één ruimte zonder daarbij het ruimtelijke gevoel te verliezen. Maak een afscheiding in een grote ruimte door middel van roomdividers. Dit kunnen boekenkasten, glaswanden of eventueel openslaande deuren zijn, maar ook zuilen.

Geïnspireerd geraakt door dit artikel? Bekijk de collectie hoekbanken en de overige meubelen voor stijlvolle en grote gebaren!