nlbe

DE VOORDELEN VAN EEN HOEKBANK

Wij begrijpen als geen ander dat het kiezen van de juiste bank essentieel is voor jouw interieur en wooncomfort. Misschien twijfel je nog tussen een bankstel en een hoekbank? Of weet je niet goed of een hoekbank wel praktisch is in huis? We zetten de voordelen van een hoekbank graag voor je op een rijtje!

Comfort

Het comfort van de bank is ontzettend belangrijk. Een hoekbank geeft ontzettend veel comfort. Zo is het liggedeelte een groot voordeel van de hoekbank. Hier kun je uren op ontspannen. De ruimte om te zitten is dieper waardoor je lekker kunt relaxen in de hoek. Bij een hoekbank kun je ook nog kiezen tussen een ottoman of een hoekbank met longchair. Een ottoman heeft een extra zitplaats op het hoekelement. Bij een longchair is dit gedeelte puur om languit op de bank te liggen.

Ruimte

Een hoekbank neemt meer ruimte in dan een normale twee- of driezitter, maar hij zorgt voor een rustig interieur. Één groot meubel oogt namelijk rustig in de ruimte en je kan de ruimte optimaal benutten door de hoekbank tegen de muren in de hoek te plaatsen. Hiermee creëer je een grote open ruimte. Een hoekbank is perfect voor zowel grote als kleine ruimtes. In een grote ruimte is een hoekbank ook geschikt om de kamer op te delen in meerdere delen. Als je toch een wat speelser effect wil, kun je er ook voor kiezen om de bank in het midden te plaatsen met twee fauteuils erbij!

Zitplekken

Een hoekbank is door zijn vele zitplekken ideaal voor grote gezinnen. Zo kan ieder gezinslid namelijk ruim vertoeven in de woonkamer en dat is wel zo gezellig. Heb je geen groot gezin, maar ontvang je wel graag gasten? Dan is de hoekbank ook ideaal om gezellig samen te zijn en te borrelen. Op de momenten dat het even wat rustiger is in huis, heb je zelf alle ruimte om languit te relaxen!

Hoekbank zelf samenstellen

Ben je op zoek naar maatwerk op het gebied van banken? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Een Room108 hoekbank kun je namelijk volledig naar eigen wensen samenstellen. Van vrijwel ieder model hebben wij een groot aantal elementen die je met elkaar kunt combineren. Helemaal aangepast op de afmetingen en indeling van jouw ruimte! Ook bestaat de stoffencollectie uit meer dan 700 verschillende kleur en stof combinaties. Zo is er voor ieder wat wils!

Op de foto: Leefhoek Diane

Nog op zoek naar de perfecte hoekbank? Room108 is expert op het gebied van zitmeubelen en heeft een grote collectie hoekbanken. Bekijk de modellen online of bezoek een van onze verkooppunten.