nlbe

DE VOORDELEN VAN EEN STOFFEN HOEKBANK

Het uitkiezen van een nieuwe hoekbank kan best lastig zijn. Er zijn namelijk duizenden keuzes die je kunt maken in deze grote zoektocht. Één vraag die veel mensen bezighoudt is: ‘‘moet ik stof of leer kopen?’’. Wij geven je deze week de voordelen van een stoffen hoekbank!

VOORDELEN STOFFEN HOEKBANK

Vaak heeft de keuze voor stof of leer te maken met persoonlijke meningen, ervaringen en/of aanbevelingen. Maar het is verstandig om eerst te kijken welke voordelen elk materiaal heeft. Deze week leggen we je de voordelen van stof uit:

RUIME KEUZE

Een groot voordeel is dat er ontzettend veel verschillende soorten stoffen zijn. Hierdoor is de categorie ‘‘stof’’ veel breder dan de categorie ‘‘leer’’. De stoffencollectie van Room108 is enorm en bestaat uit meer dan 700 verschillende stoffen. Hierdoor is er altijd wel een geschikte stof te vinden die bij jou past. Hierdoor heb je een veel betere kans om het bestaande decor te matchen met jouw nieuwe hoekbank. Kies bijvoorbeeld een hoekbank met een leuke, opvallende stof voor een echte eye-catcher of kies een rustige neutrale kleur. Er is ontzettend veel mogelijk!

Op de foto: Hoekbank Christiane

COMFORTABEL

Een stoffen hoekbank zorgt ook voor een fijn comfort. Het is een warm materiaal en het zit over het algemeen wat zachter. Hierdoor zit de bank ook meteen comfortabel en is het zitcomfort heerlijk. Zo kun je na een lange werkdag heerlijk ontspannen. Een lederen bank is in het begin nog wat stroever. Daarnaast is een stoffen hoekbank in alle denkbare stijlen verkrijgbaar. Hierdoor is er voor elk interieur een passende kleur en sfeer.

EIGENSCHAPPEN

De slijtage van stoffen hoekbanken hangt meestal af van de kwaliteit van de stof. Hoogwaardige stoffen zijn beter bestand tegen slijtage. Ook kan stof niet bekrassen, iets dat leer wel kan. Houd je bank zo lang mogelijk mooi door losse rug- en zitkussens regelmatig op te kloppen en regelmatig onderling te wisselen. Hierdoor voorkom je onregelmatige slijtage.

NADELEN STOFFEN HOEKBANK

Men denkt dat een stoffen hoekbank snel vies en vuil kan worden. Echter kun je een stoffen hoekbank gemakkelijk impregneren waardoor hij 5 jaar vuilafstotend is. Door de bank te impregneren houd je het meubel in top conditie en bescherm je het tegen ongelukjes gebaseerd op water, olie of vet. Zo kun je stressvrij van je nieuwe stoffen hoekbank genieten!

Elk materiaal heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Wij vertelde je wat de voordelen zijn van stoffen hoekbanken. Benieuwd naar onze collectie? Bekijk hier alle hoekbanken! Elke bank van Room108 kan uitgevoerd worden in stof of in leer. Kom langs in één van onze verkooppunten welke beschikken over stalen van deze materialen en stylisten die je graag helpen bij het maken van de juiste keuze.

Leave a Reply