nl

Een woonkamer restylen doe je zo

Je wilt je woonkamer graag restylen, maar je weet niet goed waar je moet beginnen. Room108 heeft een aantal handige tips voor je hoe je met een aantal aanpassingen toch een volkomen nieuwe sfeer kunt creëren in je woonkamer. Benieuwd? Lees dan vooral verder!

Kies je stijl
Soms komt het voor dat je die ene prachtige vaas koopt en er vervolgens thuis achter komt dat deze niet helemaal past in je huidige interieur. Zonde vinden wij. Dit kun je verhelpen door van te voren één bepaalde stijl te kiezen en wat kaders vast te stellen. Bepaal dus eerst de stijl die je wilt doorvoeren in je interieur voordat je aan de slag gaat. Het hoeft niet perse één stijl te zijn, het is ook juist leuk om af en toe voor afwisseling te gaan mits je de juiste balans houdt.

Kies je kleur
De meeste woonstijlen hebben een vast kleurenpalet. Dit is meer een houvast voor jezelf. Kijk goed welke kleuren mooi bij elkaar passen. Houd je bijvoorbeeld van een mix van botanisch en industrieel? Dan weet je dat je veel groen in huis zal hebben en gebruik maakt van zwart in staal of in de kozijnen. Het schilderen van een wand kan al een echte game-changer zijn. Hierdoor verandert de hele sfeer in je woonkamer.  

Grote schoonmaak
Nadat je de stijl en de kleuren hebt bepaald kan de grote schoonmaak beginnen. We hebben allemaal meubels waar we veel waarde aan hechten. Bijvoorbeeld je eerste dure bank of dat kastje dat je van oma hebt gekregen. We geven je de tip om eens kritisch te kijken naar de veranderingen die je in je kamer aan wil brengen door te kijken naar de aanwezige spullen. Wat heb je écht nodig en wat kan er eventueel weg? De sfeer in de kamer verandert direct als de kamer goed is opgeruimd én je krijgt weer ruimte voor nieuwe items! Nog een tip is om accessoires te groeperen. Dit oogt ook net iets rustiger. Maak leuke setjes en combineer met hoogtes, dat ziet er speels uit.

Verander de opstelling
De bank is een prominent meubelstuk in de woonkamer. Het kan helpen om eens met deze grote meubelen te schuiven. Hierdoor kun je al een hele andere sfeer krijgen. Ben je nog niet tevreden? Dan kun je ook eens kijken naar een ander model bank. Misschien staat een hoekbank wel beter in je interieur? Of is het juist handiger om een driezitter te plaatsen met twee fauteuils? Vind je het lastig om hier een juiste keuze in te maken? Room108 helpt je graag bij het maken van deze keuzes.

Leave a Reply