Eerste hulp bij vlekken

[ux_banner height=”278px” height__sm=”182px” bg=”100148″ bg_overlay=”rgba(0, 0, 0, 0.308)” bg_pos=”20% 57%”]

[text_box width=”70″ width__sm=”72″ position_x=”95″ position_x__sm=”15″ position_y=”50″ position_y__sm=”50″]

[ux_text text_align=”right” text_color=”rgb(255,255,255)” class=”title-banner-text”]

EERSTE HULP BIJ VLEKKEN

[/ux_text]

[/text_box]

[/ux_banner]
[ux_text text_align=”right” text_color=”rgb(255,255,255)” class=”title-banner-text”]

[/ux_text]

Je bank is vaak het meest gebruikte meubel in huis. Niet gek dus als daar wel eens op wordt geknoeid. We leggen je per productsoort uit wat je moet doen na het ontstaan van een vlek. En met de vlekkengarantie van 108% SAFE krijg je vijf jaar lang volledige vlekkenservice. Lukt het je niet zelf om je vlek te verwijderen, dan helpen we je gewoon!

Hoe verwijder je vlekken uit jouw meubel?

[row]

[col span=”4″ span__sm=”12″]

Eten & drinken

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

Cosmetica & huidverzorging

Verf & lijmresten

[/col]
[col span=”4″ span__sm=”12″]

Overige

[/col]

[/row]

BABYVOEDING

  • STOF1. De resten voorzichtig verwijderen. 2. Reinigen met sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel (ca. 30°C). Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Alle voedingsresten voorzichtig verwijderen. 2. Met een stuk keukenpapier afdeppen. 3. Met gedestilleerd water en neutrale zeep schoon vegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Alle voedingsresten voorzichtig verwijderen. 2. Met een stuk keukenpapier afdeppen. 3. Met gedestilleerd water en neutrale zeep schoon vegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.

BIER

  • STOF: 1. Een sopje van water en vloeibaar wasmiddel (ca. 30°) in een emmer. 2. Sopje met een doek op de vlek aanbrengen en deppend verwijderen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Indien nodig nabehandelen met wasbenzine. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De vlek met keukenpapier deppen. 3. De oppervlakte met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep wegvegen. Een schoonmaakmiddel moet altijdop een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Alle restanten voorzichtig verwijderen. 2. De vlek met vochtige doek wegvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nareinigen.

BONBON

  • STOF: 1. Een sopje van vloeibaar wasmiddel en lauwwarm gedestilleerd water op ca. 30°C in emmer doen. 2. De vlek met het sopje en een doek behandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone enzachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Indien nodig de oppervlakte met wasbenzine nabehandelen. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De vlek met keukenpapier deppen. 3. De oppervlakte met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep wegvegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Alle restanten voorzichtig verwijderen. 2. De vlek met vochtige doek wegvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nareinigen.

BOTER

  • STOF: 1. Alle restanten voorzichtig weghalen. 2. Oppervlakte met wasbenzine reinigen. 3. De vlek met lauwwarm water en of sopje van 30° graden met vloeibaar wasmiddel wegvegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Alle resten verwijderen. 2. De vlek met een stuk keukenpapier wegdeppen om de vlekken en het vet te verminderen.
  • KUNSTLEDER: 1. Alle restanten voorzichtig verwijderen. 2. De vlek met vochtige doek wegvegen. 3.Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nareinigen.

CACAO

  • STOF: 1. Een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel gebruiken. 2. Wanneer nodig kun je de stof nog met wasbenzine na poetsen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Met een stuk keukenpapier de vlekken weg deppen. 2. Met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep na wrijven. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen

CHOCOLADEPASTA

  • STOF: 1. Alle resten zonder uit te smeren proberen te verwijderen. 2. Schoonmaken met wasbenzine óf 3. Je reinigt met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca.30°C) en vloeibaar wasmiddel. 4. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 5. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Voorzichtig met een stuk keukenpapier weghalen. 2. Reinig de betroffen plek met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. De vlekken met een vochtige doek afnemen. 3. Eventueel met een sopje lauwwarm water, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen

COLA

  • STOF: 1. Een sopje van warm gedestilleerd water (ca. 30°) en vloeibaar wasmiddel in emmer doen. 2. Deppend de vlek met het sopje proberen te verwijderen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Bij behoefte nareinigen met wasbenzine. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Cola bevat onder andere fosforzuur en citroenzuur, welke de oppervlakte kunnen aantasten. Colavlekken zo snel mogelijk op de volgende manier verwijderen. 1. Voorzichtig deppend met keukenpapier vloeistof verwijderen. 2. Veeg het oppervlak schoon met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Cola bevat onder andere fosforzuur en citroenzuur, welke de oppervlakte kunnen aantasten. Colavlekken zo snel mogelijk op de volgende manier verwijderen. 1. De resten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

FRUITHAPJE

  • STOF: 1. Alle etensresten grondig verwijderen. 2. Meng een sopje lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel 3. Behandel de stof nu met dit sopje. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen.
  • LEER: Nadat je de etensresten hebt verwijderd, kun je de vlekken het beste op de volgende manier reinigen: 1. Leder met een stuk keukenpapier deppen. 2. Wrijf de oppervlakte met gedestilleerd water en neutrale zeep na. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Nadat je de etensresten hebt verwijderd, kun je de vlekken het beste op de volgende manier reinigen: 1. Voorzichtig de restanten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek reinigen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

GROENTE

  • STOF: 1. Alle restanten van de meubels verwijderen. 2. Meng voor het reinigen 1 TL zout met 1/2 lt. gedestilleerd water óf 3. Voorzichtig de vlekken met azijnwater schoonmaken. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Groente snel en zonder resten verwijderen, wanneer je de volgende stappen aanhoudt: 1. Met een stuk keukenpapier het leer deppen. 2. Behandel het oppervlak met gedistilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Groente zo snel mogelijk en zonder restanten achter te laten verwijderen, daarna de volgende stappen uitvoeren: 1. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 2. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

EI

  • STOF: Op basis van het eiwit in eieren, moet er telkens met koud of lauw warm water worden gereinigd. Heet water laat het eiwit klonteren en dit bemoeilijkt het verwijderen. Vlekken als volgt reinigen: 1. Eerst alle resten verwijderen. 2. Nu kunnen de vlekken met een sopje van koud gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel behandeld worden. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Op basis van het eiwit in eieren moet er telkens met koud of lauw warm water worden gereinigd. Heet water laat het eiwit klonteren en dit bemoeilijkt het verwijderen. Vlekken als volgt reinigen: 1. De restanten met een droge doek verwijderen. 2. De oppervlakte met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep reinigen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Op basis van het eiwit in eieren moet er telkens met koud of lauw warm water worden gereinigd. Heet water laat het eiwit klonteren en dit bemoeilijkt het verwijderen. Vlekken als volgt reinigen: 1. Alle resten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van koud gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

EIERLIKEUR

  • STOF: 1. Alle vlekken grondig af deppen. 2. Meng 2 delen gedestilleerd water en 1 deel spiritus óf 3. Een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel óf 4. de stof schoonmaken met wasbenzine. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 5. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Wrijf alle resten met keukenpapier weg. 2. Reinigen met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek afnemen. 3. Eventueel met een sopje lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

IJS

  • STOF: 1. Alle ijsrestanten verwijderen. 2. Verder behandelen met wasbenzine óf 3. Een sopje van 2 delen water en 1 deel spiritus óf 4. Een sopje van lauwwarm water en fijnwasmiddel(ca. 30°). Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 5. Na succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De restanten verwijderen. 2. De betreffende plekken met keukenpapier deppen. 3. Dit meerdere keren herhalen, zodat het aandeel vet langzaam afgezwakt en steeds minder wordt.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de restanten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel reinigen.

IJSKOFFIE

  • STOF: 1. Vlekken met lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) van buiten naar binnen deppen. 2. De stof met een sopje en een tl. zout en 1/2 lt. water schoonmaken óf 3. Met azijnwater (gedestilleerd) voorzichtig afnemen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Schoonmaken met een stuk keukenpapier. 2. Reinig met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. De vlekken met een vochtige doek afnemen. 3. Eventueel met een sopje lauwwarm water, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

JAM

  • STOF: 1. Resten voorzichtig weghalen. 2. Voorzichtig met warm gedestilleerd water (ca. 30°) van buiten naar binnen af deppen 3. Daarna de stof met azijn reinigen óf 4. U gebruikt een oplossing met 1 tl. keukenzout op 1/2 lt. gedestilleerd water. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 5. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De restanten voorzichtig met keukenpapier deppen en verwijderen 2. Daarna de vlek met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoonvegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de restanten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonwrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

KARNEMELK

  • STOF: 1. Voorzichtig de vlekken deppend weghalen. 2. Voor reinigen eventueel wasbenzine gebruiken óf 3. U verwijdert de vlekken met lauwwarm water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren u je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Vlekken voorzichtig met keukenpapier af deppen. 2. Daarna de plek reinigen met gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek afnemen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

KAUWGOM

  • STOF: 1. Kauwgum eerst met een koelkompres laten afkoelen en hard laten worden. 2. De restanten breken en borstelend verwijderen. 3. Indien gewenst de vlek met wasbenzine na behandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De getroffen plekken met een zak ijs of kompres laten afkoelen. 2. Kauwgum hard laten worden 3. Nu kun je de kauwgum voorzichtig breken en uitborstelen.
  • KUNSTLEDER: 1. De getroffen plekken met een zak ijs of kompres laten afkoelen. 2. Kauwgum hard laten worden. 3. Nu kun je de kauwgum voorzichtig breken en uitborstelen.

KETCHUP

  • STOF: 1. De ketchup met lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) van binnen naar buiten af deppen. 2. Na behandelen met een sopje van 1/2 lt. gedestilleerd water en 1 tl. zout afnemen óf 3. Behandel de vlek met azijnwater. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De ketchup met een stuk keukenpapier voorzichtig verwijderen. 2. De vlek met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoonvegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

KOFFIE

  • STOF: 1. De vlek met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel af deppen. 2. Bij behoefte nareinigen met wasbenzine. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De koffievlekken grondig met een stuk keukenpapier deppen. 2. Reinig de vlekken met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de restanten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek verwijderen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel reinigen.

KOFFIEMELK

  • STOF: Koffiemelk bevat naast water en vet, ook eiwit. De vlek daarom niet met heet water behandelen, omdat het eiwit anders gaat klonteren en dan nog moeilijker te verwijderen is. Verwijder de vlek als volgt: 1. Vloeistof met een droge doek verwijderen. 2. Het oppervlak met wasbenzine reinigen óf 3. Veeg de vlekken met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel weg. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Koffiemelk vlekken steeds met koud of lauw warm water behandelen. Heet water laat de melk klonteren en dan is de vlek moeilijker te verwijderen. Je kunt het beste als volgt te werk gaan: 1. Plekken met een stuk keukenpapier af deppen. 2. Daarna met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep reinigen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Koffiemelk vlekken steeds met koud of lauw warm water behandelen. Heet water laat de melk klonteren en dan is de vlek moeilijker te verwijderen. Je kunt het beste als volgt te werk gaan: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek wegvegen. 3. Met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

LIMONADE

  • STOF: 1. Reinig de vlek met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. 2. Bij behoefte de oppervlakte met wasbenzine nabehandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De vervuilde plekken met keukenpapier deppen. 2. Schoonvegen met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

MARGARINE

  • STOF: 1. Behandel de vlek met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. 2. Bij behoefte nabehandelen met wasbenzine. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Verwijder de margarine door te deppen met keukenpapier. 2. Dep zo lang tot het vetaandeel langzaam aan de stof onttrokken wordt.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

MOSTERD

  • STOF: 1. Verwijder de mosterd zo volledig mogelijk. 2. Veeg de plekken met wasbenzine schoon. óf 3. Gebruik een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Voorzichtig de mosterdrestanten verwijderen. 2. Dep de plekken met een stuk keukenpapier schoon. 3. Schoonmaken met gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonwrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

RODE WIJN

  • STOF: Deze vlekken dien je zo snel mogelijk te verwijderen. 1. De vlek met zout bestrooien. 2. Met een lichtvochtige doek deppend schoonmaken. 3. Reinig de plek met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: De vlek zo snel mogelijk schoonmaken. 1. Rode wijn met een stuk keukenpapier af deppen. 2. Met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep na wrijven. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: De vlek zo snel mogelijk schoonmaken. 1. Voorzichtig de rode wijn verwijderen met keukenpapier. 2. De plek met een vochtige doek schoonwrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

SIROOP

  • STOF: 1. De siroopresten voorzichtig af deppen. 2. Reinig de stof met een sopje van 2 delen gedestilleerd water en 1 deel spiritus óf 3. Gebruik wasbenzine of een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De siroop voorzichtig van het leder afhalen en de resten met een stuk keukenpapier verwijderen. 2. Reinig het oppervlak met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De resten voorzichtig verwijderen met bijvoorbeeld keukenpapier. 2. De plek nu met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

SLAGROOM

  • STOF: 1. Voorzichtig de restanten weghalen. 2. Behandel de vlek met wasbenzine óf 3. Na behandelen met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De resten zo snel mogelijk voorzichtig met een stuk keukenpapier deppend verwijderen. 2. Wrijf het oppervlak met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep af. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten zo snel mogelijk voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

THEE

  • STOF: 1. Laat de thee niet indrogen. Des te sneller de vervuilde plek gereinigd wordt, des te beter het resultaat. 2. Behandel de vlekken met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca.30°C) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Reinig direct met keukenpapier. 2. Schoonvegen met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten zo snel mogelijk verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel reinigen.

VET

  • STOF: 1. Restanten voorzichtig verwijderen. 2. Vlek met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel reinigen óf 3. Reinig de vlek met wasbenzine. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Alle resten voorzichtig weghalen. 2. De verontreinigde plekken met een stuk keukenpapier weg/af deppen.
  • KUNSTLEDER: 1. Restanten voorzichtig verwijderen 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel reinigen.

VRUCHTENSAP

  • STOF: 1. De stof met lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) van buiten naar binnen deppen. 2. Met een sopje van 1 tl. keukenzout op 1/2 lt. gedestilleerd water reinigen óf 3. Je reinigt voorzichtig met azijnwater. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Vlekken voorzichtig met keukenpapier af deppen. 2. De plekken met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep behandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de restanten weghalen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

WITTE WIJN

  • STOF: 1. Met een stuk keukenpapier alle vloeistof opnemen. 2. Schoonmaken met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. 3. Indien nodig kan de vlek met wasbenzine gereinigd worden. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De vloeistof met een stuk keukenpapier deppen / opnemen. 2. De plek met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoonvegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de restanten verwijderen met keukenpapier. 2. De plek met een vochtige doek schoonmaken. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na reinigen.

HUIDCREME

  • STOF: 1. Crème restanten zorgvuldig oppakken. 2. Behandel de vlek met wasbenzine 3. Gebruik een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Zo snel mogelijk af deppen met een stuk keukenpapier 2. Met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep nabehandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten zo snel mogelijk voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

LIPPENSTIFT

  • STOF: 1. Behandel de vlek met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. 2. Indien nodig met wasbenzine nabehandelen. Schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Dep de vlek met een stuk keukenpapier af. 2. Veeg met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoon. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel schoonmaken.

NAGELLAK

  • STOF: 1. De vlek met wasbenzine deppend behandelen en van buiten naar binnen werken. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 2. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Bij nagellaksporen op je lederen meubelen kun je het beste een beroep doen op een van onze vakspecialisten.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek afnemen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

TANDPASTA

  • STOF: 1. De tandpastaresten voorzichtig verwijderen. 2. De vlek met gedestilleerd water van buiten naar binnen schoon deppen. 3. Reinig de vlek met een verdunde ammoniak oplossing (5-10%) óf 4. Reinig het oppervlak met azijn (50 %). Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 5. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Resten van het meubel verwijderen. 2. De vlekken voorzichtig met keukenpapier deppen. 3. Reinig de plekken met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Neem de resten voorzichtig weg. 2. De plek met een vochtige doek schoon wrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na behandelen.

ZINKZALF

  • STOF: 1. Zalf voorzichtig met een spatel of achterkant van een mes verwijderen 2. Deppen met een stuk keukenpapier. 3. De vlekken met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoon wrijven. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad me gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De restanten met een spatel of achterkant van een mes verwijderen. 2. Dep met een stuk keukenpapier. 3. Schoonvegen met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De resten voorzichtig weghalen. 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na behandelen.

BALPEN

  • STOF: 1. Een wattenstaafje in wasbenzine dompelen en de vlekken deppen. 2. Reinig de vlek met een oplossing uit azijn en spiritus verhouding 1:1. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Voor een bevredigend resultaat kun je het beste een van onze vakspecialisten inschakelen
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

INKT

  • STOF: 1. Verse inkt met een wattenstaafje zoveel mogelijk verwijderen. 2. Met koud water en citroensap (1 afgestreken el citroensap op 100 ml. koud water) na behandelen. 3. In hardnekkige gevallen voorzichtig met ontkleurder behandelen. Een schoonmaak middel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Voor een tevredenstellend reinigingsresultaat kunt u de inktvlekken het beste door een van onze vakspecialisten professioneel laten verwijderen.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

KLEURPOTLOOD

  • STOF: 1. De plekken stofzuigen. 2. De vlek met een sopje van lauwwarm warm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel grondig reinigen. 3. De restvlekken met een mengsel uit 2 delen water en 1 deel spiritus of wasbenzine reinigen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De plek stofzuigen. 2. Veeg de vlek met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoon. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonmaken. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

KNUTSELKLEI

  • STOF: 1. De resten met een zak ijs of een koelkompres laten afkoelen en uitharden. 2. De resten breken en afborstelen. 3. Behandel de vlek met wasbenzine. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Vervuilde plekken met een zak ijs of een kompres laten afkoelen en hard laten worden. 2. De restanten voorzichtig verwijderen en afborstelen.
  • KUNSTLEDER: 1. Vervuilde plekken met een zak ijs of een kompres laten afkoelen en hard laten worden. 2. De restanten voorzichtig verwijderen en afborstelen.

LIJMRESTEN

  • STOF: 1. Een wattenstaafje dompelen in wasbenzine en de lijm voorzichtig verwijderen. 2. Behandel de vlek met een sopje van neutrale zeep na. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Lijmresten op uw lederen meubels kun je het beste door een van onze vakspecialisten laten verwijderen.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel na behandelen.

VERF

  • STOF: 1. Voorzichtig met een doek verwijderen. 2. Behandel de vlek met wasbenzine en terpentine. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Neem de verf op met een stuk keukenpapier. 2. Veeg de vlek schoon met een sopje van gedestilleerd water en afwasmiddel. Een  schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De resten voorzichtig verwijderen. 2. De plek enkel met een vochtige doek schoonvegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

VILTSTIFT

  • STOF: 1. De vlek met een in wasbenzine gedompeld wattenstaafje af deppen. 2. Behandel de vervuilde plekken met een azijn spiritus-oplossing (1:1). Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en  microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Dit soort vlekken kunt u het beste door een van onze vakspecialisten laten reinigen om het beste resultaat te verkrijgen.
  • KUNSTLEDER: 1. De resten voorzichtig verwijderen. 2. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

WATERVERF

  • STOF: 1. Voeg wat vloeibaar wasmiddel toe aan warm water (ca. 30°C). 2. De vlek deppend met het sopje en keukenpapier schoonmaken. 3. In ernstige gevallen met wasbenzine nabehandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Bij verwijdering van waterverf op lederen oppervlaktes is snelheid geboden, voordat de verf te diep in de poriën is ingedrongen. 1. Zo spoedig mogelijk met keukenpapier verwijderen. 2. Veeg de vlek met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoon. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Bij verwijderen van waterverf op uw kunstleder is snelheid geboden. 1. Voorzichtig resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

AS

  • STOF: In dit geval moet je niet proberen de resten op te pakken, omdat daarmee de as meestal juist verder uitgesmeerd wordt. 1. De as voorzichtig met de stofzuiger weghalen. 2. Dep de vlek met een stofvrije doek en wasbenzine óf 3. Behandel de stof met een sopje van lauwwarm water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaak- middel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De as van het oppervlak verwijderen en de vlek voorzichtig met keukenpapier deppen. 2. Met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep na wrijven. 3. In ernstige gevallen kan de vlek extra met een stofvrije doek en wat wasbenzine schoon gedept worden. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de as van het oppervlak verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek afnemen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

BLOED (VERS)

  • STOF: Verse bloedvlekken op uw meubel moet u snel aanpakken, voordat de vlek opgedroogd is. 1. Een sopje van koud gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel in een emmer mengen. 2. Het sopje met een doek op de vlek aanbrengen en de vlek weg deppen. 3. Indien nodig kun je met wasbenzine nareinigen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Direct maatregelen treffen voordat de vlek opgedroogd is. 1. De bloedvlek voorzichtig met een stuk keukenrol deppen. 2. Met een sopje van koud gedestilleerd water en neutrale zeep navegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Direct maatregelen treffen voordat de vlek opgedroogd is. 1. De restanten voorzichtig af deppen / verwijderen 2. De plek met een vochtige doek schoonvegen. 3. Evt. met een sopje van gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

BLOED (GEDROOGD)

  • STOF: 1. Maak een sopje van koud gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel in een emmer. 2. Het sopje met een doek op de vlek aanbrengen en de vervuilde plek deppend reinigen. 3. Indien gewenst met wasbenzine nabehandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Met koud gedestilleerd water de vlek deppen. 2. Met een sopje van koud gedestilleerd water en neutrale zeep na wrijven. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van koud en gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nareinigen.

BRAAKSEL

  • STOF: 1. Voorzichtig alle resten verwijderen.2. Met een sopje van koud gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel schoon vegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: . Verwijder alle resten en dep het leder met een stuk keukenpapier. 2. Wrijf met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep na. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De restanten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van koud en gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nareinigen.

GRAS

  • STOF: 1. Dep de plekken met een lichtvochtige doek en doe dit van buiten naar binnen. 2. Gebruik eventueel wasbenzine. óf 3. Schoonmaken met een sopje van gedestilleerd water (2 delen) en spiritus (1 deel). Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst  op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Het leder met een stuk keukenpapier af deppen. 2. Wrijf het oppervlak met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoon. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de restanten weghalen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

HARS

  • STOF: 1. Voorzichtig alle resten eraf ‘scheppen’. 2. De plek met sopje van 2 delen water en 1 deel spiritus behandelen óf 3. Wasbenzine of een sopje van lauwwarm water met vloeibaar wasmiddel gebruiken. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: In dit geval kun je het beste een van onze vakspecialisten inzetten om een optimale reiniging te laten uitvoeren.
  • KUNSTLEDER: 1. De resten voorzichtig weghalen. 2. De vlek met vochtige doek reinigen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

KAARSVET

  • STOF: 1. Het kaarsvet laten afkoelen met een zak ijsblokjes of koelkompres. 2. De hard geworden resten breken en verwijderen. 3. De vlek met wasbenzine nabehandelen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Koel het kaarsvet met behulp van een zak ijsblokjes of koelkompres. 2. De stukken kaarsvet breken en borstelen.
  • KUNSTLEDER: 1. Het kaarsvet laten afkoelen met een zak ijsblokjes of koelkompres. 2. De hard geworden resten breken en verwijderen. 3. De plek met een vochtige doek schoonwrijven en eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel schoonmaken.

MODDER

  • STOF: 1. Alle resten met de stofzuiger weg halen. 2. Dep de vlek met wasbenzine van buiten naar binnen. 3. Herhaal deze stappen tot de vlek helemaal is verwijderd. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Alle resten van het oppervlak stofzuigen. 2. Schoonmaken met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon wrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

OLIE

  • STOF: 1. De vlekken met wasbenzine deppen en van buiten naar binnen werken 2. Stap 1 net zo lang herhalen tot de vlek verwijderd is. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De vlekken met keukenpapier voorzichtig deppen. 2. Dit herhalen totdat de vette vlekken verwijderd zijn.
  • KUNSTLEDER: 1. De resten voorzichtig verwijderen met keukenpapier. 2. De plek met een vochtige doek schoonwrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

POTLOOD

  • STOF: 1. Met lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) van buiten naar binnen deppen. 2. Een sopje van 1 tl. keukenzout met 1/2 lt. gedestilleerd water (of azijnwater) in een emmer maken. 3. Het oppervlak voorzichtig schoon vegen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De vlek voorzichtig met keukenpapier deppen. 2. Met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep na wrijven. 3. In ernstige gevallen kan de vlek extra met een stofvrije doek en wat wasbenzine schoon gedept gaan worden. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek afnemen. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm, gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

ROEST

  • STOF: 1. Vermeng koud gedestilleerd water met  citroensap (1 afgestreken el. citroensap op 100 ml. koud gedestilleerd water). 2. Verwijder met het sopje voorzichtig de roestvlekken door van buiten naar binnen te wrijven. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Deze vlekken dienen door een vakspecialist professioneel verwijderd te worden.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoonwrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

ROET

  • STOF: 1. Dep de vlekken met wasbenzine van buiten naar binnen. 2. Herhaal deze stappen totdat de vlek weg is. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Dep met wasbenzine van buiten naar binnen. 2. Herhaal dit net zo lang totdat de vlekken verwijderd zijn.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten verwijderen. 2. De plek met een  vochtige doek schoonwrijven. 3. Eventueel met een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

SCHOENPOETS

  • STOF: 1. Probeer de schoensmeer, zonder uit te smeren, te verwijderen. 2. De vlekken met een sopje van water en spiritus proberen af te doen (2 delen water en 1 deel spiritus). 3. Als alternatief kun je ook wasbenzine of een sopje van lauwwarm gedestilleerd water (ca. 30°C) en vloeibaar wasmiddel gebruiken. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Verwijder voorzichtig alle resten. 2. Dep de vervuiling met een stuk keukenpapier. 3. Reinig met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep óf 4. Dep de vlekken meermaals met wasbenzine van buiten naar binnen werkend. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Verwijder voorzichtig alle resten. 2. Dep de verontreinigde plekken schoon met keukenpapier. 3. Neem een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en neutrale zeep om schoon te vegen.

SLIJPSEL VAN METAAL E.D.

  • STOF: 1. Met de stofzuiger voorzichtig de resten weghalen. 2. Maak een sopje van 2 delen gedestilleerd water en 1 deel spiritus. 3. Verwijder de vlekken door te deppen. 4. Als alternatief kunt u ook wasbenzine of een sopje van lauwwarm water met vloeibaar wasmiddel gebruiken (ca. 30°). Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 5. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. Voorzichtig met een spatel de resten verwijderen of stofzuigen. 2. Met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep reinigen. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. De resten voorzichtig verwijderen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel een sopje van lauwwarm gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

UITWERPSELEN

  • STOF: 1. Voorzichtig alle resten verwijderen. 2. Behandel de oppervlakte met een sopje van koud gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 3. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren je om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: 1. De resten verwijderen. 2. Dep de plek met een stuk keukenpapier. 3. Reinig het oppervlak met een sopje van koud gedestilleerd water en neutrale zeep. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: 1. Voorzichtig de resten weghalen. 2. De plek met een vochtige doek schoon vegen. 3. Eventueel met een sopje van gedestilleerd water en vloeibaar wasmiddel nabehandelen.

URINE

  • STOF: Urine bevat eiwit: Daarom dient u deze vlekken niet meteen met heet water te behandelen, maar eerst met koud water te reinigen: 1. Gebruik een vochtige doek met koud water om te deppen. 2. Voorbehandelen met azijnwater. 3. Nabehandelen met een sopje van vloeibaar wasmiddel en gedestilleerd water. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding. 4. Na een succesvolle reiniging moet de bekleding van naad tot naad met gedestilleerd water vochtig worden afgenomen, om kringen te voorkomen. Wij adviseren u om in principe het schoonmaakmiddel eerst op een onopvallende plek te proberen, om te kijken of de bekleding hier tegen bestand is of dat dit het alleen maar verergert. Vooral velours en microvezel stoffen nooit te nat maken en niet te veel druk uitoefenen, hierdoor kunnen schades ontstaan.
  • LEER: Urinevlekken kunnen de bovenlaag van uw lederen meubels aantasten en doen verkleuren. Daarom dient u de vlekken zo snel mogelijk te verwijderen: 1. De natte plekken eerst met keukenpapier af deppen. 2. Daarna met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoonmaken. Een schoonmaakmiddel moet altijd op een schone en zachte doek of spons worden aangebracht en niet direct op de bekleding.
  • KUNSTLEDER: Urinevlekken kunnen de bovenlaag van uw kunstlederen meubels aantasten en doen verkleuren. Daarom dient u de vlekken zo snel mogelijk te verwijderen: 1. De natte plekken eerst met keukenpapier af deppen. 2. Daarna met een sopje van gedestilleerd water en neutrale zeep schoonmaken