nlbe

HOE ONDERHOUD EN REINIG JE EIKEN TAFELS?

Eiken is een prachtig natuurproduct waarvan in de meubelindustrie veel gebruik wordt gemaakt. Eiken is ideaal te verwerken met de allermooiste tafels als resultaat. De veelzijdigheid van eiken zorgt er voor dat het één van de meest verwerkte houtsoorten is die je terugziet in veel interieurs. Heb jij een prachtige eikenhouten tafel in jouw bezit? Dan geven wij je een aantal tips hoe je deze tafel het beste kunt onderhouden!

De eigenschappen van eiken
Eiken is een natuurproduct en door veranderingen in luchtvochtigheid en temperatuur kan deze houtsoort, net als andere houtsoorten gaan werken. Lijmnaden kunnen op den duur verschuiven of het blad kan hol of bol gaan staan. Beperk deze werking van het hout door te zorgen voor continuïteit van de kamertemperatuur. Houd deze tussen de 15 en 24 graden. De luchtvochtigheidsgraad in huis dient rond de 55% te zijn. Zorg er verder voor dat de eiken tafel niet in direct zonlicht staat. Hierdoor kan de tafel na verloop van tijd verkleuren. Verplaats woonaccessoires ook af en toe om onregelmatige verkleuringen tegen te gaan. Plaats tot slot de tafel niet direct naast een warmtebron zoals een kachel, open haard, radiator of CV. Met deze tips zorg je er voor dat je lang plezier zult hebben van je eiken tafel!

Eiken tafels Room108
Het hout van de eiken tafels van Room108 is uniek en karakteristiek in elk opzicht. Geen enkel stuk hout is gelijk van vorm, structuur of kleur. Om het meubel zijn doorleefde uitstraling te geven, behouden we de natuurlijke kenmerken van het hout en accentueren we ze soms zelfs! Het robuuste uiterlijk ontstaat door de verschillen in structuren, tekeningen en kleuren. Kleine haarscheurtjes en noesten dragen ook bij aan een stoere tafel.

Tips voor onderhoud en reiniging van een eiken tafel

  • Wil je het hout beschermen tegen vlekken van bijvoorbeeld etenswaren en drank, gebruik dan een matte beschermlak die geschikt is voor de door jouw aangeschafte houtsoort. Laat je hiervoor adviseren. (Een aantal van onze tafels wordt al geleverd inclusief deze laklaag).
  • Plaats warme en hete objecten op een onderzetter en niet direct op het hout. Vermijd onderzetters van kurk, want warmte en vochtigheid kunnen dan toch in de tafel dringen.
  • Houd rekening met de luchtvochtigheidsgraad in huis. Deze is het beste tussen de 50 en 60%.
  • De ideale kamertemperatuur is 21 graden overdag en niet minder dan 14 graden ’s nachts.
  • Neem vocht direct af.
  • Reinig de tafel altijd door in de lengterichting van de houtnerf te wrijven.

Wij hopen dat je met deze tips lang kunt genieten van onze eikenhouten tafels. Eiken is en blijft een prachtig natuurproduct dat door alle kenmerkende eigenschappen zijn charme en warme uitstraling heeft gekregen!