nlbe

Welke vorm eettafel past bij jouw interieur?

De eettafel is ontzettend belangrijk voor elk interieur. Het neemt een prominente plek in je huis en moet daarom praktisch zijn. De meeste mensen kiezen voor een rechthoekige tafel met zes stoelen, maar misschien past een ronde of vierkante tafel wel beter bij jou? Room108 heeft een aantal tips voor je.

Eettafels zijn er in allerlei vormen: rechthoekig, ovaal, vierkant en rond. Welke tafel het beste bij jou past hangt af van je gezinssituatie en de grootte van de ruimte waarin je de eettafel wil plaatsen.

Voor-en nadelen rechthoekige eettafel:
De rechthoekige eettafel zien we het vaakst in verschillende interieurs. Een voordeel hiervan is dat je veel ruimte hebt voor spullen op tafel. Vind je het leuk om je eettafel te decoreren met een mooie vaas of met een groot dienblad met verschillende woonaccessoires erop? Dan is de rechthoekige eettafel daar geschikt voor. Ook is deze tafel geschikt voor gezellige etentjes en voor een groot gezin. Een tiener kan zijn huiswerk maken, kinderen kunnen spelen aan tafel en de ouders kunnen hun administratie doen. Denk dus bij het kopen van de juiste eettafel aan de gebruiksvriendelijkheid. Een nadeel van deze tafel is dat kinderen zich kunnen bezeren aan de hoeken. Ook neemt deze tafel het meeste ruimte in beslag.

Voor-en nadelen vierkante eettafel:
Een vierkante eettafel is ruimtebesparend. Hij is ideaal voor kleinere ruimtes en steekt niet de woonkamer in. Ook kun je deze tafel tegen de muur aanschuiven. Met een vierkante eettafel is het makkelijk om een knusse leefhoek te creëren. Ook is het een voordeel dat je iedereen kan zien. Kies deze tafel dus als je een kleinere ruimte hebt met een klein huishouden. Een nadeel is dat de vierkante eettafel breed is. Bij een gezin is het hierdoor lastig om bijvoorbeeld een gezelschapsspel te doen doordat iedereen wat verder uit elkaar zit. Ook kun je bij een vierkante tafel minder stoelen aanschuiven dan bij de ovale-, rechthoekige- en ronde eettafels.

Voor-en nadelen ronde eettafel:
Over de ronde eettafel hoor je verschillende geluiden. De een vindt het ruimtebesparend en de ander vindt dat het ruimte inneemt. Dit kan zowel een voor- als nadeel zijn want misschien wil je juist dat het een groot object in de ruimte is. Bij een ronde eettafel zit iedereen gezellig naast elkaar waarin de tafel een centrale plek inneemt. Gesprekken kunnen centraal gehouden worden. Wat ook een fijn voordeel is dat iedereen bij de spullen kan. Je hoeft geen potten en pannen meer door te geven aan je buurman of buurvrouw. Een ronde eettafel heeft geen scherpe hoeken waaraan je je kan bezeren. Een nadeel van deze tafel is dat je hem niet mooi kan verlengen met een tweede tafel voor als je meer mensen in huis hebt. Ook is deze tafel niet geschikt voor smalle ruimtes en kan de tafel niet tegen de muur aan geplaatst worden.

Voor-en nadelen ovale eettafel:
Een ovale eettafel is een bijzondere eye-catcher in huis. Het geeft een speels effect en heeft vooralsnog een groot oppervlakte voor decoratie en is gebruiksvriendelijk. Kies voor een ovale eettafel voor gezelligheid in huis. Bij deze tafels zit je namelijk dichter bij elkaar en je hebt geen kop waardoor iedereen knus naast elkaar kan zitten. Door deze vele mogelijkheden is het ook prettig om te bekijken hoeveel ruimte je bespaart in de kamer. Deze tafel is ideaal voor in smalle ruimtes. Een nadeel is dat je de eettafel niet tegen een muur aan kan schuiven.

Room108 tafels

Op zoek naar een mooie eettafel? Bekijk de collectie eettafels van Room108.

Leave a Reply