nlbe

WOONTREND: VELOURS MEUBELS

Glanzende stoffen zoals velours en fluweel behoren tot dé woontrend van dit najaar. Geef jouw interieur een boost en haal luxe en comfort in huis met deze mooie zachte stoffen. Maar hoe doe je dit op een mooie manier?

Stoffen: velours en fluweel
Velours en fluweel zijn helemaal terug van weggeweest. Eerst was deze trend vooral te zien in de mode, maar tegenwoordig zien we steeds vaker bankstellen en fauteuils in deze mooie stoffen. Het zijn chique stoffen waarmee je jouw woning elegant en glamoureus maakt. Deze stoffen zijn ook vaak terug te zien in gordijnen om het luxe hotel gevoel te creëren. Doordat deze stoffen soepel, zacht en een subtiele glans hebben worden ze nog altijd gezien als een luxe en rijke stof. Daarom werden deze stoffen vroeger al vaak gekozen door de elite. Het verschil tussen velours en fluweel is dat het op een andere manier verkregen wordt en dat velours ruwer, zwaarder en flexibeler is dan fluweel. Het is dus een zeer geschikte stof om meubels mee te bekleden!

Combinatie met een industrieel interieur
De stoffen velours en fluweel kun je heel gemakkelijk combineren met een industrieel interieur. Combineer deze stoffen met hout of messing voor de ultieme sfeervolle look. Ze halen de koele uitstraling iets meer op en ze zorgen voor elegantie in jouw leefomgeving. Door de combinatie van deze woontrend met een industrieel interieur zorg je ervoor dat het niet te kil wordt.

Combinatie met een Scandinavisch interieur
Een andere woonstijl waarin we de woontrend velours en fluweel vaak terugzien is in minimalistische Scandinavische inrichtingen. Gecombineerd met marmer en licht hout geeft het een elegante en stijlvolle boost. Belangrijk binnen deze trend is om de rust te bewaren en niet all-out te gaan.

Trendkleuren
Velours en fluweel zijn tegenwoordig in allerlei kleuren te vinden. Een variatie aan kleurtonen zorgt ervoor dat je nooit fout kunt gaan. Nieuw zijn pasteltinten als babyblauw en Scandinavisch roze. Maar ook diepe kleuren als okergeel, cherryrood, smaragdgroen en pimpelpaars zijn weer helemaal on-trend.

Functionaliteit & onderhoud
Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een fluwelen of velours bank raden we je aan om deze luxe stoffen wekelijks goed te onderhouden. Dit doe je door de bank met een stofzuiger stof en vuil te vrij te maken. Vervolgens borstel je de stof na met een zachte fluweelborstel. Hierdoor ziet jouw elegante bank er weer als nieuw uit. Borstel alles wel in één richting voor het mooiste resultaat.

Woontrend velours en fluweel

Op zoek naar deze mooie velours bank? Bekijk de hoekbank Annabel velvet!